Porkkanasämpylöitä.

Mun piti ihan ohje laittaa tähän mut ku ei mulla ole mitään ohjetta

Avaan kyllä aina reseptikirjan, ja katson että "Joo, joku 12dl jauhoja per 5dl nestettä" mut sitten en noudata sitä yhtään

Eli mun taikinasta löytyy aina jos vaikka mitä. Näissä vehnäjauhoo, porkkanaa, kaurahiutaleita ja vehnäleseitä... Sekä voita, suolaa, sokerii ja jotain... Määristä ei mitään hajuu

 

Ja tässä vaiheessa mietiskelin että miksi ihmeessä taikinaa ensin turvotetaan kaksinkertaseksi, ja sit vaivataan suurin osa ilmasta pois, ja sit taas kohotellaan...

Nooo, mä sit vaivasin toisen taikinan, ja laioin kaksi leipää pellille kylmiltään turpoomaan ja sit uuniin... Ihan hyvin onnistu, vähän kyl lässähti muttei pahasti.

Kertokaa viisaammat, miksi se taikina turvotetaan ensin kulhossa?